Zelf een hedendaagse startpagina opzetten

Een startpagina wordt vandaag de dag door steeds minder mensen bezocht. Waar startpagina’s in het begin tijdperk van het internet het beginpunt waren voor veel internetters, is dat vandaag de dag niet meer het geval. Velen gebruiken heden ten dage een zoekmachine als beginpunt. Wil je vandaag de dag een startpagina beginnen, dan is het aan te raden om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Denk bijvoorbeeld aan extra content voor bezoekers. Heb je bijvoorbeeld een starpagina over kerstartikelen, dan is het leuk om veel content over kerstartikelen op je startpagina te plaatsen. Dit zullen de bezoekers leuk vinden om te lezen en als je regelmatig een artikel over een dergelijk onderwerp op je site plaatst zullen bezoekers ook terugkeren. Je zult dus meer moeten doen dan alleen links plaatsen om je site populair en levendig te houden.

Populariteit

Zoals aangegeven is de populariteit van startpagina’s beduidend afgenomen. Een startpagina is vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar websites waar ze links kunnen plaatsen. Immers, wanneer je wilt stijgen in Google heb je relevante links nodig. Indien jij een startpagina hebt over kerstartikelen, dan is de kans groot dat je aanvragen zult krijgen van webmasters die een website hebben over kerstartikelen. Zij staan maar al te graag op jouw website over dit onderwerp. Sommigen van hen zijn bereid om hier enkele tientallen euro’s per jaar voor te betalen. Dit alleen voor een vermelding op je site. Hierdoor kun je dus ook nog een leuk zakcentje verdienen aan je eigen startpagina.